You are currently viewing Tag en efteruddannelse og bliv endnu bedre til dit fremtidige job

Tag en efteruddannelse og bliv endnu bedre til dit fremtidige job

  • Post author:
  • Post category:Andre

Der kan være mange gode grunde til at tage sig en efteruddannelse. Ofte er det sådan, at hvis man skulle være så uheldig at ende i arbejdsløshed i en periode i sit liv, så kan det være svært at komme i arbejde igen. I en sådan situation kan en efteruddannelse give dig noget på dit CV, som gør dig unik i forhold til andre ansøgere, og som vil gøre, at du hurtigere bliver indkaldt til samtale.

Det kan også være hvis du lige er blevet færdig på universitet og har svært ved at komme i arbejde. I en sådan situation kan det også være en god ide, at tage sig noget efteruddannelse, så man gør sig unik og udvider sit kompetencesæt. Det gør derudover at du nemmere får dit drømmejob når du udvider dit kompetencesæt. Du får du får langtidseffekt på alle udddanelserne når det kommer til efteruddannelse.

Efteruddannelse på arbejdspladsen

Man behøver ikke være hverken nyudklækket akademiker eller arbejdsløs for at have brug for efteruddannelse. Man kan også sagtens blive tilbudt efteruddannelse på sin arbejdsplads, hvilket også kan være en god ide i mange tilfælde. Først og fremmest kan det være en god ide, hvis man skal til at beskæftige sig med nogle nye arbejdsopgaver, som man ikke før har prøvet at påtage sig.

Ikke alene bliver an på den måde bedre til de opgaver man skal til at beskæftige sig med, men man kan også tage denne uddannelse sig med videre, hvis man en dag skulle få lyst til at skifte arbejde. 

På den måde kan det være en god ide at tænke på den lange bane når man overvejer hvor vidt man skal efteruddanne sig eller ej. Hvis det er firmaet der tilbyder dig din efteruddannelse, og du blot skal ligge timerne i det, så er det altid en god ide at udvide sit CV. med noget som en efteruddannelse, da det kan give dig bedre muligheder i fremtiden. 

Kig på den lange bane 

Det er altid en god ide at kigge på den lange bane, når man snakker om efteruddannelse. Det er de færreste mennesker, som bliver på den samme arbejdsplads hele deres liv. Derfor er det altid en god ide, at tage det med sig fra arbejdspladsen, som man kan bruge videre for i sit liv. Dette kunne eksempelvis være forskellige typer af efteruddannelser, men det kan også være andre typer viden og knowhow, som man kan bruge i mange forskellige brancher. 

Derudover kan du også udnytte dine talenter mere produktivt i din hverdag på arbejdet. Du kan også blive mere behjælpelig for dine kollegaer og knytte et tættere hånd til dem. PÅ den måde kan du altså også øge din egen produktivitet når du vælger at efter uddanne dig.

Fokuser på styrker og svagheder

Vi har alle ting som vi er særligt gode til og ting og ting som vi er knapt så gode til. Det kan være en gode ide at fokusere på begge ting, eftersom man kan supplere sine kollegaer med de ting man er særligt god til, men det kan også være en god ide at kigge på de ting man er mindre god til på en konstruktiv måde, hvis man pludselig skulle stå i en situation, hvor man ikke har sine kollegaer til at støtte sig op af. 

Efteruddannelser kan altså give dig mange forskellige kompetencer, og kan overordnet udvide dine kompetencer, så du også kan bruge dem i dit fremtidige arbejdsliv, selv hvis du skulle finde et job i et nyt firma, eller skulle få nye arbejdsopgaver i det firma du arbejder i nu.