You are currently viewing Den rette varmekilde til dit hjem

Den rette varmekilde til dit hjem

  • Post author:
  • Post category:Andre

Pejs, radiator, fyr, naturgas eller træpiller? Der findes efterhånden et utal af muligheder, når det gælder varmekilder til hjemmet. Det kan have stor betydning for både hjemmets beboere og vedligeholdelsen af ejendommen. Ikke mindst har det også indflydelse på miljøet, om vi vælger bæredygtige varmekilder. Læs mere her, og bliv klogere på, hvilken varmekilde der vil fungere bedst for netop dig og din ejendom.

Bæredygtige varmekilder

Ingen kan lide at fryse indendørs, og naturligvis har vi hver især behov for et varmesystem. Men når miljøet skal tages i betragtning, gælder det om at tage de beslutninger, der skader vores klode og atmosfære mindst muligt. Al opvarmning af ejendomme vil indgå i regnskabet, men jo mere bæredygtig en varmekilde, man som boligejer vælger, jo bedre er det for vores kollektive klimaproblematik. Overvej derfor bæredygtige varmekilder såsom naturgas eller fast biomasse.

Naturgas er en god varmekilde til opvarmning af alle typer ejendomme. Det er en kæmpestor fordel ved naturgas, at denne gas udleder mindre forurening end mange andre slags brændstoffer. Naturgas hentes nemlig op fra enten jorden eller havbunden, og ledes gennem liner ud til specifikke områder og huse. I Danmark får modtages gas hovedsageligt fra enten Nordsøen eller tysk domæne.

Fast biomasse dækker over varmekilder som træpiller, træaffald, brænde, halm, skovflis eller andre slags bionedbrydeligt affald. Det siger næsten sig selv, at denne varmekilde er af den mere miljørigtige slags, da den kan erstatte en stor del af kulforbruget i vores land.
For at benytte denne type varmekilde, har man brug for et fyr eller en særlig ovn i ejendommen. Dette er en fantastisk god investering på den lange bane, og kan støtte op omkring flere klimapolitikker.

Hygge ved pejsen

Det kan være, at du hører til blandt dem, der savner god, gammeldags hygge foran pejsen. Måske tænker du, at dette er din foretrukne varmekilde, og at du ikke vil foretage ændringer i opvarmningen af dit hus. I så fald må du huske på, at du sagtens kan installere mere bæredygtige varmekilder, og stadig i ny og næ anvende brændeovnen. Du må overveje, at det kommer både pengepungen og miljøet til gode at prioritere de mere miljørigtige varmekilder.