You are currently viewing Sådan laver du den bedste sang til farmors fødselsdag

Sådan laver du den bedste sang til farmors fødselsdag

Er det dig der står for at lave en flot sang til din farmors fødselsdag i år? Eller er det måske din egen gamle mor, som fylder rundt?
Det er lidt af en dansk tradition at skabe nogle rigtig sjove sange, som man i fællesskab kan synge.

Læs med her for at få nogle gode råd til, hvordan du skriver en rigtig god sang til de festlige arrangementer.

fokus fokusere

Hvad skal I synge om i festsangen?

Det er først og fremmest essentielt at finde ud af, hvad det egentlig er, du vil formidle med sangen.
Her vælger mange danskere for eksempel at inkorporere sjove minder og lignende, som kan få nogle gode smil frem på læberne.
Det handler trods alt om at skabe en rigtig god stemning til festen, hvor folk kan glæde sig over hinandens selskab.

Har du nogle gode stunder med din ven eller familie, som du godt kan tillade dig at dele i denne sang? I så fald er det vigtigt at have dem med.
Det er også en god ide at snakke med resten af familien og de venner, som eventuelt skal med til fødselsdagen. Måske har de også nogle rigtig gode stunder som de gerne vil have med i sangen? I så fald skal der også være plads til det.

Tænk dog samtidig på hvad farmor eller fødselaren generelt vil være villig til, er med i sangen. Måske er der nogle lidt mere private omstændigheder, som ikke lige skal være med i en mere offentlig sang.
I så fald er det vigtigt at tage hensyn til det også.

Skal det rime?

Du kan snart ikke lave en god festsang, uden at man er nødt til at få det til at rime – i hvert fald en gang imellem.
Det kan dog være lidt svært at gøre det, hvis det ikke lige falder dig naturlig. I så fald kan det være en god ide at kigge lidt nærmere på den bedste rimordbog, som du blandt andet kan finde på nettet.

Når du har en rimordbog ved din side, er det lige pludselig ikke så svært at få tingene til at rime gennem sangen. Det kan i hvert fald hjælpe en rigtig meget under selve skrivearbejdet.
Og måske man endda komme til at tænke på nogle andre sjove ting, som du også lige skal have med?

mand jakkesaet folk

Du kan altid hyre en til at hjælpe dig

Hvis du gerne vil have tingene til at rime ordentligt, og at det er en god sang generelt, så er det også meget vigtigt, at du giver dig god tid til at skrive sangen. På den måde kan du bruge meget mere tid og energi på det.
Og du er heller ikke ligeså stresset over, at du skal være færdig til et bestemt tidspunkt, når du er i god tid.

Til sidst skal det selvfølgelig nævnes, at du naturligvis altid kan hyre en sangskriver til at hjælpe dig. Der findes rigtig mange dygtige amatør sangskrivere, som er villige til at skrive en sang for dig, hvis du selv finder det meget svært.

Skriv et svar